Willems Eyewear nieuw bij JIJ brillen en meer

JIJ heeft er een nieuw merk bij. Willems Eyewear! Deze hadden we dit jaar al eerder gespot op de beurs in Utrecht. Inmiddels liggen de brillen van Willems Eyewear bij JIJ in de winkel.

Wilhelm Kraft

Op 18-jarige leeftijd ontwierp Wilhelm Kraft zijn eerste brilmontuur en begon hij zijn zoektocht naar de perfecte monturen voor elke situatie. Zijn passie voor mooie details, innovatieve technologie en alleen de beste materialen zou hem zijn hele leven fascineren.

 

Van 1938 tot aan zijn vertrek werkte hij voor Marwitz en Hauser, een brillenbedrijf in Stuttgart. Daar organiseerde hij de productie van metalen monturen van gewalst goud en slaagde erin om een efficiënt en snel productieproces voor metalen frames te ontwikkelen.

 

Het was bij Marwitz en Hauser waar hij Elsa Wolf ontmoette, de vrouw van zijn leven en de moeder van de eerste generatie van de opticiensfamilie Kraft.

Wilhelm Kraft maakte verschillende veranderingen mee in zijn leven en onderging beperkingen en nieuwe mogelijkheden. Deze ervaringen stelden hem in staat om op een nieuwe en moderne manier na te denken over traditie en vakmanschap.

Nieuwe kijk

In 1947, na 20 jaar van het maken van brillen, slaagde hij voor het meestervakmanexamen voor opticiens en produceerde hij zijn meesterwerk. Zijn nieuwe kijk op het traditionele ambacht werd samengevoegd met zijn expertise en het beschikbare materiaal op dat moment.

Traditie

Onze modellen Mousehole en Dartmoor zijn nieuwe interpretaties van zijn meesterwerkbrillen. Het voortzetten van wat in het verleden goed was, is onze traditie.

Conclusie

De opticienfamilie Kraft is nu in de derde generatie en Andreas, de kleinzoon, richtte in 2011 Willems Eyewear op om deze traditie voort te zetten. Hij tilt oude principes naar een nieuw niveau door hoogwaardige brilmonturen met humor, plezier en voor elke tijdsgeest te produceren. Ze zijn geworteld in de traditie van oud vakmanschap, maar omarmen ook innovatieve technologieën om een nieuwe weg in te slaan.

Making-of-3 Willems Eyewear

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen