Tips voor het uitzoeken van de perfecte bril

Een bril uitzoeken kan een hele uitdaging zijn. Een bril kan niet alleen je zicht verbeteren, maar ook wat vertellen over je karakter en stijl.

Het is niet alleen belangrijk dat de bril bij de vormen van je gezicht past, maar ook dat de kleur goed matcht met je huid, haar en ogen.
Het is daarom essentieel om de tijd te nemen om de juiste bril te kiezen. Denk goed na over welke stijl bij jou past en wat je wilt uitstralen. Houd ook rekening met de vorm van je wenkbrauwen en zorg ervoor dat de bril deze goed complimenteert.

Een goed gekozen bril kan een statement maken en zelfs een fashion statement zijn. Dus neem die tijd om de perfecte bril te vinden die niet alleen bij jouw uiterlijk past, maar ook jouw karakter en stijl weerspiegelt. Bij JIJ zijn wij altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter de mens. Zo komen we er samen achter wat goed past bij jou en jouw karakter.

Vorm

Het kiezen van de juiste bril is daarom belangrijk, en begint met het bepalen van de vorm van je gezicht. Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht, dan staan rechthoekige of vierkante monturen vaak goed. Bij een vierkant gezicht passen juist ronde of ovale brillen beter, bij een ovaalvormig gezicht, passen bijna alle vormen, terwijl hartvormige/driehoekige gezichten vaak het mooiste uitkomen met een bril met een breder bovengedeelte en een smaller ondergedeelte.
Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je juist de vormen van je gezicht wilt benadrukken, denk bijvoorbeeld aan Youp van ’t Hek. Hij heeft een rondvormig gezicht en draagt een rondvormige bril. Hiermee benadrukt hij dus de ronde vormen in zijn gezicht.
Een persoonlijke smaak is ook altijd erg belangrijk. Wat wil je uitstralen? Wat past het beste bij jou? Waar voel jij je jezelf mee?

Kleur

Maar niet alleen de vorm van je gezicht is belangrijk bij het kiezen van een bril. Ook de kleuren van je huid, haar en ogen spelen een rol.
Welke kleuren bij jou passen, hangt af van welk kleurtype je bent. Hierbij wordt rekening gehouden met welke huidskleur je hebt en welke ondertoon daarbij komt. Je huidskleur weet je meestal wel. Dit is de kleur die je huid heeft als je niet in de zon bent geweest. De ondertoon van je huid bepalen is iets lastiger. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in twee typen: koel en warm. Benieuwd hoe je erachter komt welke ondertoon jouw huidskleur heeft? Dit kan je zien door een wit vel papier naast je gezicht te houden. Koele ondertonen neigen naar roze, warme ondertonen eerder naar geel.
Een andere manier is om te kijken  naar een plek op het lichaam waar aderen goed zichtbaar zijn, bijvoorbeeld de polsen. De kleur van de aderen geeft namelijk aan welke ondertoon de huid heeft. Blauwige aderen duiden op een koele ondertoon, terwijl groenige aderen wijzen op een warme ondertoon.

Kenmerkend voor een warm type is de gelige ondertoon in je huid. Of je nou blond, rossig of bruin haar hebt, als je makkelijk bruin wordt en niet snel verbrandt, is de kans groot dat je een warm kleurentype bent. Monturen in warme, sprekende kleuren passen perfect bij jouw huid.

Karakter & Stijl

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar je karakter en stijl. Ben je bijvoorbeeld meer een klassiek type, dan past een tijdloos montuur goed bij je. Ben je juist meer een trendsetter, dan kun je kijken naar een bril met een opvallend design of kleur.
Ook de kleur van de kleding in je kast kan een indicatie geven van welke kleur bril het beste past. Als er vooral warme kleuren (rood, oranje, geel, bruin) in de kast hangen, heeft de klant waarschijnlijk een warme ondertoon. Hangen er vooral koelere tinten (blauw, groen, paars, roze), dan wordt koel geadviseerd, zodat de bril ook bij de kleding past.

Heb je een lichte, bleke huid met een koele ondertoon? Of donker haar en een bleke, rozige of olijfkleurige huid? Dan ben je waarschijnlijk een koel kleurentype. In dit geval staan monturen in koele, heldere kleuren jou het best.

Tot slot is het goed om te kijken naar je wenkbrauwen. Deze zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht en moeten goed matchen met de bril die je kiest. De wenkbrauwen is als het ware de kapstok van je gezicht. Zij geven je gezichtsuitdrukking goed weer. De wenkbrauwen mogen niet helemaal wegvallen achter je bril. De juiste bril kan je gezichtsvorm versterken en je wenkbrauwen mooi in balans brengen.

Resultaat

Kortom, het kiezen van de juiste bril gaat verder dan alleen het corrigeren van je zicht. Het is een belangrijk onderdeel van je uitstraling en kan je helpen om je karakter en stijl te benadrukken. Laat je daarom goed adviseren en neem de tijd om de juiste bril te vinden die bij jou en je karakter past. En bij JIJ helpen wij jou daar graag bij. Samen komen we tot een goed en mooi resultaat.

Wij hebben een training gevolgd bij de Brillenstylist

Géraldine

Jeroen

De Brillenstylist

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen